Våra kök tillverkas för hand i våra egna snickerier. Ett måttbyggt kök är ett genomtänkt hantverk från ritbord till färdigt kök, helt anpassat efter rummet. Kök och inredning är inte bara anpassade efter rummets mått och förutsättningar, utan följer även husets stil.
Våra innerdörrar tillverkas på traditionellt sätt med spegelfyllningar och ram i massiv furu. På dörren och karmen monterar vi traditionella stapelgångjärn. Sedan är det bara att välja vilket dörrhandtag och andra beslag du vill kombinera med.
Gamla fönster som suttit länge behöver underhåll och ibland en mer omfattande renovering för att överleva. I de flesta fall är det något du kan utföra själv, det behövs bara lite tålamod, och sen ger övning färdighet!
Här hittar du allt du vill veta och mer därtill kring stilhistoria, historisk arkitektur och stilepoker. Inspiration, kunskap och renoveringsguider för byggnader från sekelskiften fram till senfunkis. Du hittar också artiklar om byggnadsvård ur olika perspektiv och historiska platser och personer eller berättelser för nöjes skull.
Vi vill inget hellre än att inspirera dig till att renovera tidsenligt, att följa husets historia och att helt enkelt våga prova och inspireras och inspirera andra. Inget gör oss gladare än att få ta del av era projekt!
Korsströmbrytare används när samma ljuskälla ska tändas och släckas från flera platser, t.ex. i en korridor eller trappa med flera plan. Då monteras korsströmbrytaren mellan två trappströmbrytare.
Historik och tidsperiod
Porslin användes tidigt till elektriska komponenter. Förutom sina estetiska kvaliteter var porslinet både isolerande och slittåligt. Dessutom gick det utmärkt att formgjuta till både apparat och kåpa. På strömbrytare och uttag användes de både till kopplingsinsatsen och till hölje och vred.
I Sverige förekom strömbrytare och uttag av porslin primärt under slutet på 1800-talet fram mot 1920-talet.
Art. nr: 712-219
Användning: Inomhus
Stilepok: 1800-tal och tidigare, Sekelskifte 1900, 1920-tal